Steun de sociale projecten van de deelnemende clubs

Leo Clubs zijn clubs voor sociaal geëngageerde jongeren tussen 18 en 35 jaar.
Lions Clubs zijn clubs voor sociaal geëngageerde volwassenen die ook graag de handen uit de mouwen steken.
Klik op de naam van een club voor meer informatie over de club. Wil je graag lid worden? Neem dan contact op met de club.

Leo club
Leuven

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE04 9733 5820 1331

Sociaal project: Monte Rosa vzw te Kessel-Lo

Monte Rosa vzw is een organisatie binnen de Bijzondere Jeugdbijstand en begeleidt kinderen/jongeren tussen 3 en 20 jaar en hun gezinnen. De kinderen komen vaak uit problematische of verontrustende opvoedings- of leefsituaties. Monte Rosa vzw zorgt voor een verblijfplaats voor de kinderen en werkt nauw samen met de gezinnen om de band opnieuw te versterken.

Meer info.

Leo club
Tienen

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE96 7340 3074 8605

Sociaal project:
Leo Club Tienen zet zich in voor Huize Levenslust VZW. Dit is een organisatie voor bijzondere jeugdzorg in Orsmaal. Ze bieden plaats aan twaalf kinderen tussen 0 en 18 jaar die door omstandigheden niet bij hun ouders kunnen opgroeien. We gaan samen op uitstap, organiseren activiteiten of kopen Sinterklaascadeaus. Voor ons als Leo’s is het plezier dat deze kinderen beleven tijdens onze uitstapjes dé ultieme motivatie om ons te blijven inzetten.
Meer info.

Lions club
Leuven

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening
BE30 2300 0462 6011

Sociaal project:
Windekind is een school voor buitengewone zorg, en omdat veel van onze leerlingen heel wat extra zorgen en noden hebben blijven we onderwijs aanbieden tijdens de lockdown.
We lenen laptops uit aan kansarme gezinnen, omdat onderwijs een basisrecht is voor iedereen.
Meer info vind je door hier te klikken

Lions club
Leuven Erasmus

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE53 2307 0006 2053

Sociaal project:
Vzw Stapje in de wereld organiseert betaalbare vakanties voor mensen die dapper rondkomen met een te klein budget. Er zijn kindervakanties voor 6-11 jarigen, jongerenvakanties voor 16-21 jarigen, gezinsvakanties, moeder-kind vakanties en nog meer.
De Wigwam organiseert kinderopvang van baby’s en peuters als voedingsbodem van een goede start voor kinderen en gezinnen.
Daarnaast zijn er ook spel- en ontmoetingsmomenten, activiteiten en infosessies rond verschillende pedagogische en maatschappelijke thema’s, de gratis weggeefwinkel, enzovoort. 

Lions club
Leuven Fiere Margriet

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE96 9733 8867 6105

Sociaal project:

Het zorgpersoneel van woonzorgcentrum De Wingerd in Leuven verdient een opkikkertje. Wil je hen ook een hart onder de riem steken? Doe een vrije gift. Dan zorgen wij voor een verrassing. Meer info.

De Spiegel in Leuven – een behandelcentrum voor mensen met een verslavingsproblematiek – wil een nieuw professioneel fornuis kopen. Dat speelt een centrale rol in hun werking. Want de mensen in opname koken elke dag zelf. Wil je hen daarbij helpen? Doe dan een vrije gift. Meer info.

Lions club
Kortenberg Hertog Jan

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE86 3300 7227 4350

Sociaal project:

Het Centrum Ganspoel biedt een combinatie aan van onderwijs en (semi-)residentiële opvang voor kinderen met visuele en visueel meervoudige beperkingen. De school organiseert buitengewoon kleuter- en lager onderwijs. Het grote verschil met het gewoon onderwijs is dat de leerkracht het programma volledig afstemt op de mogelijkheden en het tempo van elk kind. Daarom zijn de klassen klein, van 5 tot maximaal 8 kinderen. De school heeft extra behoeften om in deze Corona tijden over aangepaste didactisch materiaal te beschikken.
Meer info.

Lions club
Tienen

Je bijdrage is meer dan welkom op rekening BE85 0688 9403 7206

Sociaal project:

De Huiswerkbrug biedt studie- en leerbegeleiding aan voor maatschappelijk kwetsbare leerlingen en hun ouders uit het basis en secundair onderwijs in de regio Tienen. Door hen vaardig te maken in het scheppen van omstandigheden om schoolopdrachten tot een goed einde te brengen willen we hen maximale kansen bieden om te slagen.

Meer info vind je door hier te klikken